Saláty mají dlouhou historii sahající až do starověkého Řecka a Říma, kde byly oblíbené pro svou jednoduchost a čerstvost. Kombinace zeleniny, ovoce, sýrů a ořechů není žádnou novinkou a byla populární v různých kulturách po celém světě.
Vinaigrette je klasická francouzská zálivka na salát, jejíž historie sahá až do 17. století. Základem vinaigrettu je jednoduchá emulze octa a oleje, často dochucená solí, pepřem a hořčicí. Původní vinaigrette se používal jako zálivka na různé druhy zeleninových salátů.
Červený pomeranč, známý také jako krvavý pomeranč, je odrůda pomeranče s výrazně červenou dužinou. Jeho původ se nachází na Sicílii v Itálii, kde je známý pod názvem "arancia rossa". Červené pomeranče byly pěstovány již v 18. století a díky své sladké a mírně kyselé chuti se staly oblíbeným ovocem v evropské kuchyni.
Kombinace červeného pomeranče s rukolou, avokádem, feta sýrem a vlašskými ořechy je moderní interpretací tradičních salátových receptů. Tento typ salátu se pravděpodobně začal objevovat v kuchařských knihách a restauracích koncem 20. a začátkem 21. století, kdy došlo k rostoucí popularitě středomořské stravy.Tento osvěžující salát s vinaigrettem z červeného pomeranče je ideální volbou pro lehký oběd nebo přílohu ke grilovanému masu.
Už víte co k večeři?
Dobrou chuť!