Pastrami sandwich

Porce: 2 Celkový čas: 15 min Obtížnost: Pro začátečníky
Přeskočit na recept Tisknout
0 Přidat k oblíbeným
pinit

Pastrami sandwich je ikonickým pokrmem americké kuchyně, který se proslavil především jako delikatesa města New York. Jeho původ sahá k židovským přistěhovalcům z východní Evropy, kteří do USA přivezli techniku nakládání a uzení hovězího masa. Pastrami, původně inspirované rumunským „pastramă“, bylo v Americe dovedeno k dokonalosti a stalo se základem jednoho z nejlepších sendvičů na světě.

Klasický pastrami sandwich se skládá z tenkých plátků uzeného a kořeněného hovězího hrudí, které se vrství na plátky žitného chleba, často s hořčicí a kyselými okurkami. V některých variantách se přidává švýcarský sýr nebo kysané zelí, což ho přibližuje populárnímu Reuben sendviči. Důležitým krokem je správné opečení chleba, které zajistí dokonalou křupavost, zatímco pastrami zůstane šťavnaté a plné chuti.

Existují různé verze tohoto sendviče – kromě klasické newyorské varianty je oblíbený i Reuben sandwich, který navíc obsahuje ruský dresink a kysané zelí. Ti, kdo preferují lehčí verzi, mohou sáhnout po celozrnném chlebu a méně sýru, zatímco milovníci výraznější chuti mohou přidat pálivou omáčku nebo čerstvě mletý pepř.

Díky své sytosti a dokonalé kombinaci chutí je pastrami sandwich oblíbenou volbou pro rychlý oběd i luxusní street food zážitek. Kombinuje bohatou historii s moderním gurmánským přístupem a dodnes patří mezi nejoblíbenější sendviče nejen v USA, ale po celém světě.

pinit
0 Přidat k oblíbeným

Pastrami sandwich

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 15 mins Celkový čas 15 min
Porce: 2

Ingredience

Pokyny

  1. Pokud máte pastrami studené, doporučuje se ho mírně ohřát na páře nebo na pánvi, aby bylo šťavnatější. Stačí ho položit na rozehřátou pánev na nízkou teplotu, přidat pár kapek vody a přikrýt pokličkou na 2–3 minuty.

    Každý plátek žitného chleba lehce potřete máslem z jedné strany. Tuto stranu později opečete na pánvi.

    Na vnitřní (nepotřenou) stranu dvou krajíců namažte dijonskou hořčici. Přidejte vrstvu pastrami, následně plátek švýcarského sýra a nakrájené kyselé okurky. Pokud děláte Reuben variantu, přidejte také kysané zelí a ruský dresink.

    Sendvič uzavřete druhým plátkem chleba a položte ho na rozehřátou suchou pánev nebo grilovací desku máslovou stranou dolů. Opékejte na středním plameni 2–3 minuty z každé strany, dokud chléb nezezlátne a sýr se nezačne rozpouštět.

    Hotový sendvič diagonálně přepulte, servírujte s extra kyselými okurkami a případně s domácí hořčicí nebo hranolkami na boku.

    Už víte co k večeři?

    Dobrou chuť!


Nutriční hodnoty

Porce 2


Množství na porci
Kalorie 550kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 20g31%
Celkový obsah sacharidů 50g17%
Vláknina 5g20%
Bílkovina 40g80%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Klíčové slova: Pastrami, sandwich

Líbíl se vám recept?

Sdílejte ho se svými kamarády a sledujícími.

pinit
Receptová karta - Powered by WP Delicious
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.